Taler om Bibel
Bibelfortelling | Fokusperiode Bibel, del 7
Egil Rønningstad viser hvordan vi kan leve oss inn i Bibelhistorien gjennom Bibelfortelling. Han underviser og invitere oss inn i praksisen. Merk: Dårlig lydkvalitet på opptak av denne talen.
Anvendelse av Bibelen | Fokusperiode Bibel, del 6
Esther Amalie Krause underviser om å lese og studere Bibelen induktivt, med fokus på hvordan vi anvender det vi leser i livene våre. Induktiv studie handler om å ikke komme til Bibelen med spørsmål eller agenda, men å lete frem hva Bibelen ønsker å formidle gjennom teksten. Esther bruker tid til å la lytterne prøve seg på spørsmål.
Induktiv Bibellesning | Fokusperiode Bibel, del 5
Ingrid Haug underviser om induktiv bibellesning, konkretisert i observasjon, tolkning og anvendelse. Hun gir en enkel og god introduksjon, for så å ta oss med i praksis gjennom Markus kapittel 11.
Hvordan lese GT som Jesus gjorde? | Fokusperiode Bibel, del 2
Hvordan lese Det gamle testamentet som Jesus gjorde det? Joakim Magnus, daglig leder av Skaperkraft, underviser om Bibelens helhet. Vi får et innblikk i jødisk tilnærming til Guds ord, og får verktøy til hvordan vi kan lese Bibelens første del med et større perspektiv.
Livgivende Rytmer | Fokusperiode Bibel, del 1
Pastor Eirik Austeng gir en rask introduksjon av hensikten med rytmer og praksiser. Hensikten er å legge til rette for à kjenne Jesus gjennom à være sammen med han, bli formet til å bli lik Jesus og slik klare å gjore det Jesus gjorde. Det store målet er at vi skal bli mennekser som elsker. Elsker Gud, vår neste og oss selv. Deretter følger et panel hvor Trygve Bekkevold og Lilla Tramm deler ærlig om sitt forhold til bibelen. Talen…
Ordet som nådemiddel
Pastor David Aanje fra Livets Senter Hamar, underviser om «Ordet» i vår mini-serie om nådemidlene.
Åndelige Rytmer – Bibel, meditasjon og studier
Hvordan lese bibelen ved bruk av meditasjon og studier? Hvordan gjøre bibellesning til en rytme i hverdagen? Esther A. Krause inspirerer og gir eksempler på hvordan Bibelen blir en del av hverdagen.
Er Bibelen ufeilbarlig? | Lars Olav Gjøra
Bibelens ufeilbarlighet løftes høyt av mange kristne. Men hva betyr dette egentlig? På hvilke måte er den ufeilbarlig, og hvordan har det seg at den er skrevet av feilbarlige mennesker. Lars Olav Gjøra viser hvor konseptet av feilbarlighet kommer fra, hva vi legger i det, og hvordan en som tror på Bibelen kan forstå hvordan dette hegner sammen. Se Lars Olavs nettside bibelnerden.no for mer godt stoff om Bibelen, vanskelige spørsmål og de ulike bøkene den består av.
Bibelens troverdighet | Lars Olav Gjøra
Er Bibelen troverdig? Hvordan er den satt sammen? Er den ikke full av feil? Hvordan kan vi tro på et så gammelt dokument? Har den ikke blitt endret gjennom århundrene? Lars Olav Gjøra gir et overblikk over Bibelen som historisk dokument og nøkler til hvordan vi både kan forstå troverdigheten selv og formidle denne forståelsen videre. Se Lars Olavs nettside bibelnerden.no for mer godt stoff om Bibelen, vanskelige spørsmål og de ulike bøkene den består av.
Sendt for å vitne
Eirik Austeng taler. Apostlenes gjerninger er historien om Jesu fortsatte gjerning gjennom kirkens første tid. Kirken ble sendt for å vitne om Jesus, i kraft av Den hellige Ånd. Hva betyr det å være et vitne, sammenlignet å «gjøre» et vitne? Hva tror du det trengs mer av i vårt område for at vitnesbyrdet skal fortsette å bevege seg utover? Personlig initiativ, åndelig åpenbaring eller motstand/forfølgelse? Den hellige ånd gir oss kraft til å vitne. Er det et området ved…
Glem ikke Paulus´ lenker
Erik Austeng avslutter taleserien fra kolosserbrevet Hvordan er din balanse mellom gudstjenesten/samlingen og din hverdag? Hvorfor er det viktig å hedre folk som gjør en innsats for å fremme Guds rike? Se på vers 18, hvorfor avslutter Paulus brevet sitt på denne måten?
Den dyrebare tiden
Eirik B. Fjellestad taler ut ifra Paulus brev til Kolosserne, kapittel 4, vers 2-6. Kristne kalles til å forkynne det vi tror på til menneskene rundt seg. Med visdom og vennlighet, men også med salt og kraft. Hva betyr dette, og hvordan utfordrer det oss i hverdagen?